De Offerte

Een offerte van Verhelst Vakschilders is altijd geheel vrijblijvend. Daarnaast zijn onze offertes vooral duidelijk. Omschreven wordt de huidige staat van het schilderwerk gevolgd door een door ons gegeven advies en een omschrijving van de werkzaamheden.

Wanneer u een aanvraag indient voor een offerte komen we bij u langs om kennis te maken en het werk op te nemen. In een persoonlijk gesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Misschien is kostenspreiding interessant voor u…

Om enigszins voorbereid het gesprek in te gaan zijn er een aantal basisvragen die u zichzelf van te voren kunt stellen:

  • Wat verwacht ik van het schilderwerk?
  • Wil ik buitenschilderwerk alleen ter bescherming, bijv. tegen weersinvloeden?
  • Wil ik dat alles helemaal wordt strakgetrokken?
  • Wil ik dat er met andere dan de huidige kleuren gewerkt wordt?
  • Wil ik dat oude scheuren in muren of plafonds worden weggewerkt m.b.v. glasvlies?
  • Wil ik dat er gewerkt wordt met kalkverf?  Of
  • Ik heb een bepaald budget en wat krijg ik daarvoor?

Er zijn natuurlijk nog meer vragen te bedenken. Als u het echter niet weet, helpen wij u daar graag bij.
Nadat voor ons duidelijk is wat u wenst en verwacht, werken wij de offerte uit. Deze heeft u doorgaans anderhalve week later in huis. In de offerte staat een duidelijke omschrijving van het opgenomen werk en wat er precies uitgevoerd gaat worden.

Met de offerte ontvangt u eveneens onze algemene voorwaarden, uitleg over de BTW percentages en indien van toepassing de onroerendgoed-ouderdomsverklaring.

Is uw pand ouder dan 2 jaar ?

…dan betaald u als particulier voor het binnen- en buitenschilderwerk geen 21%, maar 9% BTW. Deze regeling is van kracht sinds 1 januari 2019. De voorbereidings- en voorbehandelingswerkzaamheden vallen dus ook onder de 9% BTW regeling. Dat scheelt toch maar even 12%…